Apple Look Assortment 5 arms-on overview

Apple Look Assortment 5 arms-on overview

Spread the love

De Apple Look Assortment 5 gaat je zeker niet op dezelfde manier omverblazen als de Apple Look four. Toch is de nieuwe generatie het bekijken waard, mits je de enige grote upgrade hebt gemist op voorgaande horloges.

Terwijl de iPhone jaar na jaar erg hetzelfde aanvoelt, stopte Apple in elke Look-serie bijzonder veel moeite om het product écht beter te maken. Aangezien de Look four vorig jaar is gelanceerd, verwachtten we op voorhand echter niet veel van de 5.

Er is gelukkig een feature die onze aandacht trekt, en dat is het constantly-on lisp. Dit zorgt ervoor dat het slimme horloge in principe nooit volledig uitgaat. Dankzij de nieuwe schermtechnologie kun je altijd zien hoe laat het is en of je meldingen hebt ontvangen.

Al bij al blijft het echter een peperdure smartwatch, waardoor het van belang is of deze nieuwe serie ook echt zijn geld waard is. Wij gingen ermee aan de slag om te zien dat het geval is.

Apple Look 5 releasedatum en prijs

Apple Look 5 overview

(Image credit rating: TechRadar)

Het slimme horloge is naast de iPhone Eleven gepresenteerd. Win als de nieuwe smartphonelijn van Apple ligt de Apple Look 5 vanaf vrijdag 20 september in de winkels. 

Voor de liefhebbers hebben we het volgende bericht: de Hermes-versie van de Apple Look 5 gaat in de verkoop op dezelfde dag als de andere Apple-apparaten, maar de Nike-editie verschijnt drie weken later, op four oktober om precies te zijn.

De Apple Look 5 is aangekondigd op 10 september en de forty-millimeterversie kost 449 euro bij de launch. De forty four-millimeterversie haal je in huis voor 479 euro. Het gaat om GPS-easiest edities. De versies met mobiel web verschijnen niet in Nederland en België.

De startprijs van de Apple Look 5 is trouwens voor de aluminium case. Deze case verschijnt in de drie bekende kleuren: Gold, Space Gloomy en Silver. Belangrijke toevoeging: de case is dit jaar gemaakt uit a hundred procent gerecycled aluminium. 

Je kunt de Apple Look ook in roestvrij staal krijgen. Dit kost je minimaal 50 euro meer dan de aluminium versie. De volledige nieuwe titanium bandjes kosten je minimaal 749 euro.

De nieuwe Apple Look zal, mits de geruchten waar blijken te zijn, binnenkort beschikbaar komen in een White Ceramic-versie. De beginprijs zou rond de 1300 euro liggen.

Nieuw zijn de Nike-versies van de Apple Look met extra bandjes, loops en wijzerplaten. Ook Hermes modellen zien er op papier goed uit, maar het is nog niet bekend wanneer al deze versies naar de Benelux komen.

Originate en lisp

Zoals gewoonlijk verschijnt de nieuwe Apple Look 5 met een helder en levendig OLED-lisp. Het scherm is makkelijk afleesbaar en zit prima rondom onze pols.

Hier zit ook de grootste verandering in verwerkt: Apple heeft de ’til op om te activeren’ functie laten vallen, een feature waarmee je de tijd of een notificatie kunt zien.

We zijn altijd al onder de indruk geweest van hoe het horloge vrijwel altijd wist wanneer wij naar het apparaat aan het kijken waren, maar dat is nu allemaal voorbij. Je ziet met de nieuwe Look 5 alleen een helder, levendig OLED-lisp of een flink gedimd scherm met enkel essentiële informatie.

Hieronder zie je het verschil tussen het actieve lisp en constantly-on lisp:

Afbeelding 1 van 6

Aple Look 5 overview

(Image credit rating: TechRadar)
Afbeelding 2 van 6

Aple Look 5 overview

(Image credit rating: TechRadar)
Afbeelding Three van 6

Aple Look 5 overview

(Image credit rating: TechRadar)
Afbeelding four van 6

Aple Look 5 overview

(Image credit rating: TechRadar)
Afbeelding 5 van 6

Aple Look 5 overview

(Image credit rating: TechRadar)
Afbeelding 6 van 6

Aple Look 5 overview

(Image credit rating: TechRadar)

In onze test vonden we het nieuwe constantly-on lisp zeker een welkome toevoeging. We vonden het vooral fijn dat de smartwatch samenwerkt met de Workout-app, zodat je niet meer met je pols hoeft te bewegen om nuttige files te bekijken.

In een snelle speed of intense workout hoef je nu niet meer extra moeite doen om het schermpje te activeren, en dat is een grote plus. Het is echter onduidelijk in hoeverre applicaties van derden werken met het de nieuwe technologie van Apple. Daar zullen we in de volledige overview veel aandacht aan besteden.

Aple Look 5 overview

(Image credit rating: TechRadar)

Aple Look 5 overview

(Image credit rating: TechRadar)

Vrijwel procure zo indrukwekkend vinden we de kijkhoeken van de Apple Look 5. Zelfs wanneer het scherm gedimd is en enkel files van het constantly-on lisp weergeeft, zie je vanuit vrijwel elke hoek de files die het lisp toont.

De forty- en forty four-millimeterversies van de Apple Look four behoudt het bedrijf uit Cupertino voor de vijfde generatie. Dat is niet zo gek, aangezien Apple graag jarenlang aan hetzelfde originate vasthoudt. Bovendien zou dit nóg meer verschillende bandgroottes creëren.

Apple Look 5 overview

(Image credit rating: TechRadar)

Dingen simpel houden maakt het voor derde partijen makkelijker om applicaties volwassener te maken voor de Look Assortment. We stellen het dan ook op prijs dat Apple vasthoudt aan de huidige groottes. 

Het originate van de Look 5 is zoals verwacht: afgeronde randen met daarin de smalle audio system (die nu tegen rondetijden kunnen melden als je rondjes hire). Ook is de Look redelijk waterbestendig (5ATM), waardoor douchen met het horloge geen probleem moet zijn.

De grootste verandering van de Look zit hem in de gebruikte materialen: de Apple Look 5 is beschikbaar in keramische en titanium versies, om zo in meerdere prijssegmenten te concurreren met andere premium smartwatches en horloges.

Apple Look 5 overview

(Image credit rating: TechRadar)

De duurdere bandjes voelen prettig aan, maar heel erg onder de indruk waren we niet van de keramische versie toen hij voor het eerst verscheen enkele jaren geleden. Misschien moeten we dat even herformuleren – hij voelde zeker premium aan, maar niet premium genoeg om het prijskaartje van Apple te rechtvaardigen.

Misschien zijn we gewoon niet de doelgroep waar Apple zich op richt met deze peperdure versies. Hoewel de kosten van het titanium mannequin wel erg hoog liggen, kan een nieuwe materiaalsoort de upgrade naar de Look 5 voor sommigen het laatste zetje geven om over te gaan tot de aankoop.

Er is niet heel veel verschil tussen de Apple Look Assortment four en Assortment 5. Het is voornamelijk een update van het voorgaande mannequin, maar het grote lisp en afgeronde hoeken voelen nog altijd fijn aan rondom onze pols. Ook de uitgebreide keuze aan bandjes maakt het een prima optie voor iPhone-gebruikers.

Fitness functies

Apple heeft niet veel toegevoegd wat betreft fitnessmogelijkheden, simpelweg vanwege het feit dat er niet heel veel nieuwe hardware is om mee te werken. 

De ECG-monitor blijft, maar dat was de headline van vorig jaar en de feature begint nu eindelijk medische goedkeuring te krijgen in diverse landen.

De veelgevraagde feature om je slaap bij te houden missen we nog steeds bij de Apple Look 5. Ergens is dat ook wel logisch, desire de accuduur is niet echt verbeterd. Desalniettemin kun je wel ‘gewoon’ diverse fitnessoefeningen bijhouden op het horloge, evenals het bijhouden van je vooruitgang op fitnessapparaten.

Buiten dat we de echte bekwaamheid van de health-aspects pas echt goed in een sportschool kunnen testen, geldt hetzelfde eigenlijk voor dagelijks gebruik. We zijn ook erg benieuwd hoe goed de GPS-versie werkt in de echte wereld.

Apple Look Assortment 5 accuduur

Aple Look 5 overview

(Image credit rating: TechRadar)

Apple heeft wederom de batterijduur van zijn smartwatch niet verbeterd. Het houdt nog altijd gigantic aan de 18 uur die het bij eerdere Watches ook beloofde.

Hoe zich dit vertaalt in de echte wereld, inclusief de verbeterde processor, durven we nog niet te zeggen. We kijken er echter naar uit om te testen of de Look 5 zijn mannetje staat tegenover de Samsung Galaxy Look Full of life 2 en consorten.

De grootste verandering is het constantly-on lisp. Vooral de toevoeging van dit lisp zonder een afname in batterijduur is opmerkelijk. We kijken dan ook uit naar de praktijktest, om te zien of de belofte van Apple stand houdt.

Voorlopig oordeel

Aple Look 5 overview

(Image credit rating: TechRadar)

Behoor jij tot een van de personen die zich hadden voorbereid op een écht gloednieuwe Apple Look? End dat enthousiasme dan maar in een doosje genaamd ‘2020’. De Apple Look 5 is namelijk een minieme upgrade van de Look four in heel veel opzichten.

Het grootste verschil en meteen dé reden om de Look 5 in huis te halen is zonder meer het constantly-on lisp. We verwachtten niet dat deze technologie dit jaar al op de Look zou verschijnen, maar het lijkt bijzonder goed te werken.

Eigenlijk moet je de Apple Look 5 zien als een Apple Look 4S met een nieuw scherm, waarmee hij een klein beetje anders is dan zijn voorganger.

Slecht is de Apple Look 5 alleszins niet. Alle verbeteringen zijn welkom, maar van Apple verwacht je nu eenmaal meer. Misschien moet Apple ook wel meer leveren, mits ze nog altijd voorop willen blijven in de smartwatch-industrie.

files image
Read More


Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *